Distriktsäljare på Blåkläder Sverige, Nick Andersson

”Man kan komma hit, sitta ner vid kaffemaskinen och prata med alla. Det tycker jag är väldigt kul, att vara på det stora lilla bolaget!”

I min roll ansvarar jag för försäljningen i sydöstra Sverige och är inne på mitt 6:e år på Blåkläder. Mitt distrikt driver jag som ett eget företag, självklart med rådgivning och stöttning av min chef! Jag arbetar med att bygga goda relationer med våra återförsäljare så att vi tillsammans når våra mål. Andra vardagliga arbetsuppgifter är att skylta upp kampanjer i butik, försäsongsförsäljning, kombinerat med slutkundsbearbetning. Det är stor variation i min vardag och ingen dag är den andra lik. För mig är detta ett väldigt omväxlande och motiverande arbete och jag har mycket frihet under ansvar.  

Jag arbetar nära säljsupportavdelningen, men har också mycket kontakt med avdelningarna E-commerce och produktutveckling. Att samarbeta med många olika avdelningar tycker jag är kul! Men det kan också vara en utmaning eftersom vi växer och har anställt mycket nytt folk det senaste. När jag kommer till Svenljunga på besök är det många nya ansikten och inte alltid lätt att hitta rätt person att prata med.

Det som jag tycker är positivt med Blåkläder är att det är ett stort bolag men familjär känsla, många strävar kanske efter att kunna säga det men jag tycker fortfarande att det är det. Man kan komma hit, sitta ner vid kaffemaskinen och prata med alla. Det tycker jag är väldigt kul, att vara på det stora lilla bolaget!

3 snabba om Nick

  • Bor västra Småland
  • Anställd sedan 2018
  • Gjort innan jag har varit järnhandlare i tio år innan Blåkläder