Business Controller på Ekonomi, Amra Cosic

”Det jag tycker är bäst med Blåkläder är andan inom företaget! Det handlar om tankesättet, att man vill framåt och man är inte rädd för utmaningar”

Jag arbetar som Business Controller på Ekonomiavdelningen. I min roll är det viktigt att ha god förståelse för verksamheten och  våra processer för att kunna skapa ekonomiska analyser som används som stöd för affärs- och verksamhetsbeslut. Mitt övergripande ansvar är att hjälpa företaget att nå sina långsiktiga strategiska mål. Många gånger är mitt arbete projektstyrt och involverar olika avdelningar. Det är därför viktigt med många kontaktytor i företaget vilket även är bland det roligaste med min roll.

I mitt dagliga arbete kan det innebära att stötta våra landschefer med affärsplaner genom segmentering, prissättning, budgetering och verksamhetsstyrning genom KPI:er avseende lönsamhet, försäljning och effektivitet, men även interna förbättringsarbeten. 

Det jag tycker är bäst med Blåkläder är andan inom företaget. Det handlar om tankesättet, att man vill framåt och att man är inte rädd för utmaningar. Det är inspirerande och jag känner att jag får vara med att påverka och att man tar eget ansvar för både sin personliga och bolagets utveckling. Det är sällan man möts av ett nej utan framåtanda uppmanas av företaget. Blåkläder har vuxit mycket sedan starten men det positiva i småbolagskänslan finns kvar. 

Till någon som är nyfiken på Blåkläder vill jag säga att man kommer till en öppen och inspirerande miljö. Då jag även har fördelen att få jobba brett över avdelningar så upplever jag att sammanhållningen på Blåkläder är väldigt bra. Vi tar oss an alla utmaningar tillsammans och firar segrar tillsammans.

 

3 snabba med Amra

  • Född 1995
  • Anställd sedan 2021
  • Utbildning Civilekonom